Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Veleprodaja opreme za fotonaponske elektrane (Solarni moduli, Inverteri i sva pripadajuća oprema)

„Ključ u ruke“ – od projektiranja, prijave za sufinanciranje sredstvima EU i prijave na HEP do izvedbe
DJELATNOSTI TVRTKE

Predani stvaranju dodane vrijednosti u svakoj usluzi koju pružamo

Obnovljivi izvori energije predstavljaju jedno od najperspektivnijih područja suvremenog gospodarstva. U PE prepoznajemo njihov potencijal te kontinuirano ulažemo velike napore u istraživanje i razvoj tehnologije za iskorištavanje solarne energije i njezinu integraciju u vlastite sustave i portfelj svojih usluga.

Inovacije u području obnovljivih izvora energije smatramo temeljem budućnosti našeg poslovanja, iz tog razloga težimo stvaranju dodane vrijednosti kroz nova rješenja održivog razvoja. Dio naše opreme ugrađuje se direktno u okoliš, stoga je primjena ekološki prihvatljivih tehnologija i minimiziranje utjecaja naših aktivnosti na okolinu u kojoj djelujemo prioritet u našem svakodnevnom poslovanju. Implementacijom Sustava upravljanja okolišem ISO 14001:2015 2015. godine, potvrđujemo smo našu dugogodišnju predanost kontroli sustava upravljanja okolišem i poticanju korporativne odgovornosti prema okolišu.

fotonaponska elektrana

U skladu sa najsuvremenijim sustavima i međunarodnim standardima te načelima održivog razvoja, u PARTNER ELECTRICU primjenjujemo Sustava upravljanja okolišem ISO 14001:2015, Sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015, sustav upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu OHSAS 18001/ISO 45001:2018.

SOLARNE ELEKTRANE

Sunce je najveći i najmoćniji izvor energije. Sunčeva svjetlost, ili solarna energija, može se koristiti za grijanje, rasvjetu i hlađenje kuća i drugih objekata, generiranje električne energije, grijanje vode, i u raznim industrijskim procesima. Većina oblika obnovljivih izvora energije dolaze izravno ili neizravno od Sunca. Energija koju Sunce konstantno zrači na površinu zemlje tokom jednog dana, mogla bi pokriti čovjekove potrebe za energijom za oko 180 godina.

10 činjenica o solarnoj energiji:

  • U samo dva sata Sunce zrači toliko energije koliko cjelokupno stanovništvo Zemlje potroši u jednoj godini.
  • Solarna energija puno je čišća i prihvatljivija za okoliš od tradicionalnih fosilnih goriva zadržavajući pritom jednake prednosti opskrbe energijom.
  • Ako bi cijelu Saharu prekrili fotonaponskim ćelijama, mogli bismo pokriti cjelokupne energetske potrebe Zemlje.
  • Solarnu energiju možemo koristiti odmah, moguće ju je pohraniti u akumulatore ili, nakon što se iz istosmjerne pretvori u izmjeničnu struju, isporučiti u elektrodistribucijsku mrežu.
  • Solarna energija je „motor“ iza gotovo svih obnovljivih izvora energije.
  • Nezavisna je od rasta cijene fosilnih goriva i električne energije.
  • Investicijom u solarnu energiju očekuje vas pozitivni financijski povrat investicije.
  • Prema predviđanjima stručnjaka, do 2040. godine 50% svjetske energije dolazit će iz obnovljivih izvora.
  • Solarna energija postaje sve popularnija. Svjetska potražnja za solarnom energijom trenutno je veća od ponude.
  • Solarna energija predstavlja najstariji oblik energije. Velika je vjerojatnost da će biti najbolje rješenje za ljudske probleme s opskrbom energijom.

Alternativna energija sve je manje alternativa, a sve više svakodnevica u kućanstvima. Solarni paneli zbog svoje dostupnosti i ekološke prihvatljivosti postaju sve češći izbor opskrbe električnom energijom .

Neobnovljivih izvora energije, poput nafte, ugljena, prirodnog plina, sve je manje, zbog čega cijene učestalo rastu, a rješenje mnogi vide u obnovljivim izvorima energije, koji pored ekoloških prednosti imaju i prednost u brzini postavljanja – instaliranju.

Do energije putem solarnih panela?

Hrvatska ima više od 2600 sunčanih sati u godini i zato je naše podneblje iznimno pogodno za postavljanje solarnih elektrana. Takav način prikupljanja energije jedan je od ekološki najprihvatljivijih s obzirom na to da solarni paneli ne proizvode štetne ugljične emisije. Solarnim sustavi ne zagađuju okoliš niti potpomažu globalno zatopljenje.

U godinu dana korištenja solarne elektrane od 5 kW prosječno kućanstvo spriječi odlazak 10.000 kg CO2 u atmosferu, reducira iskapanje ugljena za gotovo 4500 kg, ali i čuva atmosferu od sumporova dioksida, dušikova oksida, žive i drugih elementa koji zagađuju zrak i okoliš. 

Jedna od prednosti solarnih panela leži i u tome što ne zauzimaju mnogo prostora, većinom ih se može smjestiti na krov kuće ili zgrade, a zahvaljujući zelenim kreditima i subvencijama, sve su dostupniji građanima i tvrtkama. Recimo i to kako je razina buke koja se nekad spominjala kao jedan od nedostataka svedena na minimum.