Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

VIDEONADZOR

Sustavi videonadzora

Sustav videonadzora rade na principu prijenosa video-signala koji se šalje iz nadzornih kamera prema centralnom uređaju. Ovisno o potrebama investitora, centralni uređaj može biti jednostavan snimač veličine prosječnog DVD playera ili pak PC računalo s posebnim softverom s point-and-click sučeljem koji omogućava razne napredne analitičke funkcije.

Suvremeni sustavi videonadzora koje projektira PARTNER ELECTRIC se sastoje od digitalnih IP kamera spojenih u lokalnu TCP/IP mrežu putem Ethernet switcha na digitalni snimač. Kamere koje mi nudimo u pravilu imaju mogućnost snimanja videa u FullHD (1080p) rezoluciji i mogu se napajati putem protokola Power over Ethernet što znači da je dovoljno provući jedan UTP/FTP kabel od switcha do kamere, ili se mogu napajati odvojenim napajanjem u blizini same kamere. Kod ugradnje sustava videonadzora koristimo opremu jednog od vodećih svjetskih proizvođača Dahua Technology Co.,Ltd. 

Nadalje, kamere su opremljene infracrvenim LE diodama koje pružaju mogućnost snimanja i u potpunom mraku i to na udaljenostima od dvadesetak do tridesetak metara, ovisno o modelu.

Postoje dva tipa kućišta, a to su bullet (duguljasto kućište) i mini-dome (staklena kupola). Osim toga, postoje dva tipa izvedbe, a to su pokretna i fiksna kamera. Na objekte kao što su kuće i zgrade se obično postavljaju fiksne kamere koje u potpunosti pokrivaju sve prilazne pravce i ulaze, a ukoliko je potrebno pratiti ogradu ili veće područje, za tu namjenu preporučamo pokretne kamere koje se mogu konfigurirati da u određenom vremenskom intervalu snimaju statično.

Kao što je spomenuto u uvodnom pasusu, za jednostavnije sustave s manjim brojem kamera preporučamo korištenje digitalnog snimača koji se može spojiti na televizor ili računalni monitor i kontrolirati preko tipki na samom uređaju ili običnim mišem i tipkovnicom.

Naši snimači i kamere u sebi imaju ugrađene rudimentarne mogućnosti analize videa kao što je prelaženje crte ili ulaz u područje – primjerice, korisnik može odrediti virtualnu crtu unutar nadziranog područja, a ugrađeni softver pri bilo kojem prelasku te crte javlja alarm.

Za kompleksnije sustave videonadzora nudimo poseban softver kompatibilan s operativnim sustavom Microsoft Windows koji omogućava prikaz signala sa više kamera i na više monitora istovremeno, grafičke mape objekta na kojima se vide lokacije kamera, povezivanje s mobilnim telefonima čuvara za automatsko slanje lokacije alarma te napredne analitičke funkcije kao što su, primjerice, razlikovanje osobe i automobila, prepoznavanje registarskog broja automobila, brojanje automobila ili osoba, termovizijska detekcija itd..

Također nudimo pokretne kamere visokog zuma (do 36x) prikladne za najzahtjevnije namjene kao što su nadzor obale, industrijskih područja, šuma i ostaloga.

U slučaju potrebe investitora, nudimo i klasične analogne sustave koji se spajaju putem koaksijalnog kabela te hibridne sustave kod kojih, primjerice, možemo integrirati postojeće analogne kamere s novim digitalnim kamerama na objektu u jedinstveni digitalni sustav.

Propisi